Herbář

  

Cejlonská skořice

Základní údaje

  • Jméno:

    Skořicovník cejlonský
  • Rod:

    Cinnamomum
  • Země původu:

    Srí Lanka
  • Užití:

    Mletá kůra
  • Dávkování:

    5 kapek/den
  • Jiné názvy:

    Cinnamomum verum
  • Pozor:

    Těhotné a kojící ženy po konzultaci s lékařem.
  • Možnosti kategorie:

    Dřeviny
  • Vyhledat v e-shopu

Cejlonská skořice

se získává usušením kůry Skořicovníku a prodává se svinutá nebo mletá. Nesmí chybět v žádném orientálním pokrmu ani ve sladkých moučnících. Cejlonská skořice si zaslouží místo ve Vaší kuchyni.

Jak už název Cejlonské skořice napovídá, jedná se o exotické koření. Získává se z aromatické kůry stromu Skořicovníku cejlonského, na který narazíte na Srí Lance. Okouzlí Vás svou jemnou nasládlou chutí a ovocným nádechem. Jedná se o nejlepší a nejkvalitnější Skořici na světě. Nejoblíbenější je v mleté podobě. Přidejte ji hlavně do různých sladkých pokrmů.

POUŽITÍ
  • Dezerty
  • Omáčky
  • Asijské polévky
  • Pečivo
  • Zavařované ovoce
  • Mléčná rýže
  • Ovocné knedlíky
  • Masité pokrmy orientální kuchyně

Šamanovinky


Image footer

Užitečné odkazy

Vyberte si

Kontakty